圆角-WechatIMG287

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. 

Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd. Bij acupunctuur worden naaldjes op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Deze methode bestaat reeds meer dan 2500 jaar en is nauw verbonden met de Chinese filosofie. Wilt u hier  meer over weten, dan zijn wij graag bereid u hier nader over te informeren.

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is, dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

accu

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Het WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) heeft een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze kan worden gebruikt. Klik hier voor deze lijst.

De meest voorkomend behandelingen


Stoppen met roken met acupunctuur
Afvallen met acupunctuur
Acupunctuur bij hoofdpijn of Migraine

Belangrijk

Voordat u een acupunctuurbehandeling ondergaat zijn een aantal punten van belang.
Geen alcohol of drugs gebruiken voor of na de behandeling en vermijd drukte en stress. Vermijd ook voor en na de behandeling zware lichamelijke en of geestelijke inspanning en zorg dat u iets gegeten heeft voordat u zich bij de acupuncturist meldt.

Deze informatie is van belang voor de acupuncturist

  • Gebruikt u medicijnen en indien ja welke medicijnen en of u overgevoelig bent voor injecties e.d.
  • Voor vrouwen geldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden. Dus graag melden indien u zwanger bent, ook als het nog maar in het begin is. Indien u probeert zwanger te worden is het verstandig dit aan de acupuncturist te melden.
  • Bij acute klachten gaat u natuurlijk eerst naar de huisarts.

Acupunctuur kan bij veel meer kwalen worden toegepast. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur vindt u veel informatie.

Het WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) heeft een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze kan worden gebruikt. Klik hier voor deze lijst.

Bij Body Improvement wordt de acupunctuur alleen verzorgd op afspraak
De kosten van een acupunctuur zijn afhankelijk van de behandeling. De acupuncturist zal u dat vooraf meedelen. De kosten voor een eenvoudige behandeling bedragen 59,00 Euro.

Acupunctuur wordt soms gecombineerd met massage. Massage Utrecht van Body Improvement.

Service Image Three
KRIJG DEZE SERVICE

Registreer hier om deze service te boeken.

 

Afhankelijk van de behandeling vanaf 59,00. Tarief in overleg met de arts.

Kan meestal door de ziektekostenverzekering worden vergoed.

Maak Afspraak