Pedicure

Naast de beste massage in Utrecht kunt u bij Body Improvement ook terecht voor Pedicure. Uw voeten zijn belangrijke lichaamsdelen en worden vaak vergeten. U loopt heel wat af op een dag en toch krijgen uw voeten vaak maar weinig aandacht. Door uw voeten goed te verzorgen voorkomt u klachten en blijven uw voeten er goed uitzien. Indien u pijnlijke voeten heeft wordt het lopen al gauw moeizaam. Een goede voetverzorging is van belang om uzelf zo lang mogelijk mobiel te houden.
Ook indien u veel sport is het belangrijk dat uw voeten in een goede conditie blijven.
Gezonde voeten vormen de basis vaneen lichaam dat fit en vrij kan bewegen.

Het kan ook voorkomen, dat u door uw lichaamsbouw of verstijving zelf maar moeilijk bij uw voeten kan komen en u zelf niet meer in staat bent uw voeten goed te verzorgen. Ingegroeide nagels, kloven en overtollig eelt worden door ons vakkundig verwijderd.
Pedicure is voor veel mensen geen luxe, doch pure noodzaak. U wordt trots op uw goed verzorgde voeten.

Alles over uw voeten leest u op Wikipedia (https://nl.wikipedia.org/wiki/Voet_(anatomie))

Voetmassage

Uw voeten verdienen meer aandacht dan ze krijgen. Uw voeten zijn belangrijke lichaamsdelen en worden vaak vergeten. U loopt heel wat af op een dag en toch krijgen uw voeten vaak maar weinig aandacht, terwijl zij heel wat te verduren hebben. Aan het einde van de dag kunnen uw voeten daarom behoorlijk moet aanvoelen. Misschien heeft u wel pijn aan uw voeten. Moeheid aan uw voeten kan ook doorwerken in de rest van uw lichaam. Door uw voeten goed te verzorgen voorkomt u klachten. Uw voeten hebben evenals uw handen, vele kleine onderdelen, 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren en pezen. Die hebben allemaal hun verzorging nodig.

Een voetmassage kan helpen de eventuele pijn te verlichten, moeheid voorkomen en zorgen dat je jezelf weer prettiger gaat voelen. De doorbloeding wordt verbeterd waardoor u ontspant en uw stress verdwijnt en bepaalde lichaamsdelen en organen weer goed op gang komen. Natuurlijk worden uw gewrichten en de spieren in de voeten weer soepel.
Onder de voet bevinden zich zogenaamde reflexzones, oftewel drukpunten, die in verbinding staan met de rest van het lichaam. Een goede voetmassage kan daarom doorwerken in het lichaam.

Eerst gaan uw voeten in een warm bad om te ontspannen en even bij te komen. Daarna begint de massage, kneden, drukken en wrijven. Eerst de bovenkant en dan langzaam naar beneden naar de zool van de voet. De druk wordt langzaam verhoogt. Ook de hiel van de voet wordt gemasseerd, en daarna weer de bal van de voet en door naar boven de gehele boven- en onderkant van de voeten.

Hier kan je zien hoe een voetmassage plaats vindt:

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Voor een half uur voetmassage rekenen wij slechts 35,00 Euro. Wilt u langer, dan kan dat ook. Een uur voetmassage kost 55,00 Euro.