Hot-Stones

Voor een massage in Utrecht gaat u natuurlijk naar Body Improvement, ook voor Hot-Stones. Een Hot-Stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celsius. Vandaar de naam Hot-Stone. De hitte en de druk van de stenen dringen door in de spieren. De Hot-Stone massage zorgt door de warme stenen voor een verwijding van de bloedvaten, verbeterde doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Het verlicht spanningen en geeft nadien veel energie. Voor deze vorm van massage worden afgeronde basaltstenen gebruikt, een hard ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen de warmte heel goed vasthouden en geleidelijk afgeven. Alle natuurlijke elementen aarde, water, lucht en vuur hebben een rol gespeeld bij de vorming van de stenen.

Na onderdompeling in een bak met water worden de stenen op de gewenste plekken op het lichaam gelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De plaatsing van de stenen gebeurt op speciale acupunten of spieren waardoor een prettige warmte ingestraald wordt. Deze warmte heeft een zeer positief effect.

De stenen geven een zekere druk, vergelijkbaar met een rekoefening. Zodra de stenen weggehaald worden voel je dat.

Nadat de stenen gelegd zijn en er rust komt, volgt een massage met de stenen en olie en wordt u verder gemasseerd om spieren los te maken met lange rustige cirkelvormige bewegingen en waar nodig enige extra druk. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. U ontspant en uw bloed wordt verschoond. Daarbij is het ook simpelweg erg prettig om te ondergaan. Ontspanning van het lichaam helpt namelijk ook de geest te ontspannen.

Een Hot-Stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, stimuleert de organen, voert afvalstoffen af en brengt het lichaam meer in balans. Het is belangrijk om na de massage water te drinken om de afvoer van de afvalstoffen te stimuleren.

Hot-Stones is een heerlijk ontspannende massage omdat de warmte diep in het lichaam trekt. Geniet ervan.