圆角-pexels-pixabay-70088

Stoppen met roken met acupunctuur en massage in Utrecht

 

Eerst een goede massage in Utrecht om te ontspannen en daarna acupunctuur. Dat roken slecht is voor de gezondheid weet iedereen. Volgens de Jellinek kliniek zijn er in Nederland ongeveer 2,8 miljoen mensen die roken. Ongeveer 80% van deze rokers is van plan om in de toekomst te stoppen. Ongeveer 800.000 mensen doen jaarlijks een poging om er vanaf te komen.

Acupunctuur vergroot de kans dat het gaat lukken om te stoppen met roken. Als roker heb je van doen met een lichamelijke verslaving aan nicotine. Acupunctuur geeft een wisselwerking tussen het geestelijke en het fysieke. Met acupunctuur kan je de geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid doorbreken. Via het zenuwstelsel worden bepaalde regelstoffen in de hersenen beïnvloed, wat helpt de nicotinebehoefte te verminderen. De vervelende ontwenningsverschijnselen, zoals meer willen snoepen, onrust en slapeloosheid nemen daardoor af.

4-6 behandelingen zijn in de regel voldoende.
Nadat u gestopt bent met roken zult u zich veel fitter voelen, u heeft meer rust en meer energie. Dit begint al tijdens de periode van de behandelingen.

accu

Misverstanden

 

  • “Als roken zo slecht is, hoe kan het dan dat mijn buurman met 2 pakjes per dag al 85 is?”
    Antwoord: Roken verhoogt het risico op allerlei ziekten en aandoeningen. Maar dit blijven getallen die niets zeggen over wat jou zal overkomen. 25% van de rokers haalt het pensioen niet en het merendeel van de rest heeft op latere leeftijd een lagere kwaliteit van leven. Dát risico zou ik niet willen nemen. Daarbij moet je je realiseren dat degene bij wie het goed afloopt zichtbaar blijft in de maatschappij. Maar degene bij wie het niet goed afloopt, wordt onzichtbaar. Die zit thuis achter de geraniums met een zuurstofslangetje in de neus of ligt letterlijk onder de groene zoden.

  • “Ik ben verder heel gezond: Ik drink niet, sport veel en eet vegetarisch, dan is alleen roken toch niet zo slecht?”
    Antwoord: Helaas is ook dit een wijdverbreid misverstand, alsof je het ene slechte kunt compenseren door er iets goeds tegenover te stellen. Nee dus! Het roken brengt enorme risico’s met zich mee, en hoe gezond je verder ook leeft, die risico’s gelden ook voor jou!

Vergoeding

 

Indien u een aanvullende verzekering heeft is vergoeding door uw ziektekostenverzekering mogelijk. Controleert u vooraf uw polis. U dient het zelf bij uw ziekteverzekering in te dienen.

Service Image Three
KRIJG DEZE SERVICE

Registreer hier om deze service te boeken.

 

Afhankelijk van de behandeling vanaf 59,00. Tarief in overleg met de arts.

Kan meestal door de ziektekostenverzekering worden vergoed.

Maak Afspraak