Rimpelbehandeling met acupunctuur

Naast massage in Utrecht kunt u ook voor acupunctuur bij Body Improvement terecht. Veroudering zit niemand op te wachten, maar de rimpels komen toch met de jaren. Gelukkig kan er met acupunctuur iets aan gedaan worden en kunt u langer strak blijven. Er worden kleine naaldjes oppervlakkig in de huid gezet langs de energie meridianen in acupunctuurpunten op het gezicht en in een rimpel zelf. Deze oppervlakkige stimulatie van de huid brengt de lokale doorbloeding verder op gang, herstelt de balans tussen de aangezichtsspieren en stimuleert de aanmaak van collageen. Hierdoor worden rimpels en groeven opgevuld en verstevigt de huid. Wallen verminderen tevens. Uw gezicht krijgt een gezondere uitstraling! De acupunctuur “facelift” revitaliseert van binnenuit en verjongt. Onderliggende onevenwichtigheden in de persoon worden gecorrigeerd.

Er worden erg dunne naaldjes gebruikt, zogenaamde intradermale naaldjes, die je nauwelijks voelt. Niet te vergelijken met bijvoorbeeld botoxnaalden en ook gezonder.
Behandeld worden de rimpels op het voorhoofd, de frons boven de neus, de kraaienpootjes bij de ogen en eventueel de rimpeltjes rond de lippen en langs de neus.
Vooraf kan het gezicht worden gereinigd, waarna een gezichtsmasker en een -massage zorgen voor een optimale lokale bloedcirculatie.

Belangrijk

Voordat u een acupunctuurbehandeling ondergaat zijn een aantal punten van belang.
Geen alcohol of drugs gebruiken voor of na de behandeling en vermijd drukte en stress. Vermijd ook voor en na de behandeling zware lichamelijke en of geestelijke inspanning en zorg dat u iets gegeten heeft voordat u zich bij de acupuncturist meldt.

Deze informatie is van belang voor de acupuncturist

Gebruikt u medicijnen en indien ja welke medicijnen en of u overgevoelig bent voor injecties e.d.
Voor vrouwen geldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden. Dus graag melden indien u zwanger bent, ook als het nog maar in het begin is. Indien u probeert zwanger te worden is het verstandig dit aan de acupuncturist te melden.
Bij acute klachten gaat u natuurlijk eerst naar de huisarts.

Acupunctuur kan bij veel meer kwalen worden toegepast. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur vindt u veel informatie. https://www.acupunctuur.nl/
Het WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) heeft een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze kan worden gebruikt. Klik hier voor deze lijst. https://www.acupunctuur.nl/pages/indicatielijst-who

Bij Body Improvement wordt de acupunctuur alleen op afspraak verzorgd.
De kosten van een acupunctuur zijn afhankelijk van de behandeling. De acupuncturist zal u dat vooraf meedelen. De kosten voor een eenvoudige behandeling bedragen 59,00 Euro.