圆角-i-yunmai-5jctAMjz21A-unsplash

Afvallen met acupunctuur

 

Massage in Utrecht gaat goed samen met acupunctuur, ook als u wilt afvallen. Aan de basis van overgewicht ligt vaak een schommelende bloedsuikerspiegel ten grondslag met eetbuien en lekkere trek tot gevolg. Acupunctuur wordt toegepast om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, waardoor de behoefte om telkens grote hoeveelheden (zoet) te eten, vermindert. De acupunctuurbehandelingen richten zich daarbij vooral op het stimuleren van de werking van de miltmeridiaan en het verminderen van de werking van de maagmeridiaan.

Indien er sprake is van verstoring van de energiebalans zal de behandeling zich daarnaast ook richten op het aanwakkeren van het “spijsverteringsvuurtje”. Innerlijke rust en wilskracht worden met acupunctuur ook versterkt.

accu

De kleine naaldjes worden op plaatsen op de armen en benen in de huid gestoken, in de onzichtbare meridianen. Ook worden er meestal 2 knopjes in het oor gestoken. De behandeling is erop gericht om de energiebanen weer in balans te brengen. U zult het daarom eerst aan de spijsvertering bemerken. Daarnaast zal ook de stofwisseling verbeteren en zal de bloedsuikerspiegel stabiliseren. 

Hierdoor komt er minder behoefte aan zoetigheid en tussendoortjes, waardoor het afvallen makkelijker wordt. Het afvallen gaat niet helemaal vanzelf. U zult er iets geduld voor moeten hebben en uw eetgewoonten moeten aanpassen. U zult zien dat de acupunctuur een enorme hulp kan zijn en naast het in balans brengen van het lichaam, de oorzaak van het vaak ongezonde eetgedrag kan aanpakken. En daarmee wordt het afvallen een stuk makkelijker.

Vergoeding

 

Indien u een aanvullende verzekering heeft is vergoeding door uw ziektekostenverzekering mogelijk. Controleert u vooraf uw polis. U dient het zelf bij uw ziekteverzekering in te dienen.

Service Image Three
KRIJG DEZE SERVICE

Registreer hier om deze service te boeken.

 

Afhankelijk van de behandeling vanaf 59,00. Tarief in overleg met de arts.

Kan meestal door de ziektekostenverzekering worden vergoed.

Maak Afspraak