圆角-pexels-andrea-piacquadio-3808057

Acupunctuur bij hoofdpijn of Migraine

 

Naast massage in Utrecht kunt u bij Body Improvement ook terecht voor Acupunctuur. Heeft u regelmatig last van ernstige hoofdpijn of migraine? Acupunctuur kan veel verlichting geven. Een combinatie van acupunctuur en kruiden kan migraine verhelpen. Meestal zijn 4-5 behandelingen voldoende. De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren van de schouders en nek gespannen zijn. Hierdoor neemt de bloedtoevoer naar het hoofd af en dat veroorzaakt een zeurende pijn. Deze pijn kan een paar uur of een paar weken duren.

Bij migraine treedt meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Aan een aanval gaan vaak allerlei verschijnselen vooraf, zoals misselijkheid, overgeven, tintelingen voelen en flitsen zien. Hoofdpijn kan steeds op dezelfde plaats voorkomen, bijvoorbeeld aan het voorhoofd, boven in het hoofd, achter de ogen of aan de zijkant. Het kan ook op wisselende plaatsen voorkomen. Ook de soort pijn kan bij iedereen verschillend zijn. Licht zeurend, met steken of u kunt het gevoel hebben dat uw hoofd uit elkaar barst. Hoofdpijn kan zich langzaam melden of acuut optreden.

accu

Na de eerste behandeling bemerkt u reeds een verbetering. Het kan ook voorkomen dat hoofdpijn of migraine veroorzaakt wordt door bepaalde voedingsstoffen, honger, stress en wisselende hormoonspiegels of door spanning en vermoeidheid. U kunt er slapeloosheid van hebben en het kan het dagelijks leven verstoren. De prikkels zijn voor iedereen anders. De energiebalans is verstoord geraakt. 

De acupuncturist heeft daarom veel aandacht voor de precieze plek van de pijn, het type pijn en voor eventuele andere oorzaken als emotionele druk of overspannenheid. Een acupunctuurbehandeling bij hoofdpijn is erop gericht het teveel aan ‘stijgende’ energie te laten dalen. Doordat uw energiehuishouding in balans komt, verbetert de bloedcirculatie waardoor uw klachten snel afnemen.

Bij acupunctuur wordt gekeken naar het totale functioneren van het lichaam als mogelijke oorzaak van de klacht. In veel gevallen kan door acupunctuur de hoofdpijn of migraine effectief bestreden worden.

Vergoeding

 

Indien u een aanvullende verzekering heeft is vergoeding door uw ziektekostenverzekering mogelijk. Controleert u vooraf uw polis. U dient het zelf bij uw ziekteverzekering in te dienen.

Service Image Three
KRIJG DEZE SERVICE

Registreer hier om deze service te boeken.

 

Afhankelijk van de behandeling vanaf 59,00. Tarief in overleg met de arts.

Kan meestal door de ziektekostenverzekering worden vergoed.

Maak Afspraak